Aangenaam!

Mijn naam is Bianca.

In 2015 liet het leven ons gezin flink struikelen en werden we noodgedwongen meegezogen in de medische wereld.
Vanaf dat moment heb ik heel veel geleerd en ervaren over de werking van het kinderbrein, lijf en omgaan en verwerken van ingrijpende gebeurtenissen.

Het werd mij duidelijk dat de samenwerking van het kinderbrein en lijf een hele grote rol speelt in de ontwikkeling en het welbevinden van een kind.

Mijn nieuwsgierigheid naar kennis en vaardigheden ten behoeve van deze samenwerking was ontzettend groot.
Tijdens en na het medische traject kregen we binnen ons gezin te maken met uiteenlopende uitdagingen die te maken hadden met sociaal- emotionele, motorische, sensorische en cognitieve ontwikkeling, welbevinden en verwerking van ingrijpende gebeurtenissen.
We kregen veelal adviezen gericht op het leren omgaan met wat kinderen aan de buitenkant laten zien. Soms gaven deze (kortdurend) verbetering, maar veel vaker bleken ze niet toereikend.

Al snel kreeg ik een enorme behoefte om me breder te oriƫnteren, verder te kijken, op zoek naar de kern achter de uitdaging. Ik ben mezelf breder gaan specialiseren om de samenwerking tussen het lichaam en brein te kunnen helpen optimaliseren. Dit bleek heel waardevol. Door deze andere kijk werd mij duidelijk waarom sommige uitdagingen zich (bleven) aandienen.

15 Jaar ben ik werkzaam geweest binnen het basisonderwijs vanuit verschillende functies met de nadruk op het welbevinden en gedrag van kinderen en het begeleiden van leerkrachten. Vanuit ervaring weet ik dat deze andere kijk ook binnen het onderwijs van grote waarde kan zijn.

Ieder kind is uniek en helemaal ok op zijn eigen manier.
Zo laat ieder kinderlijf ook op zijn of haar unieke manier merken wanneer het ‘niet zo lekker gaat’.
Door naar de kern te gaan, de blokkade spelenderwijs uit te diepen en samen aan de slag te gaan, zal het kind zich weer vrijer, blijer, meer begrepen voelen en weer meer in staat zijn zich verder te ontwikkelen.

Om daaraan bij te kunnen dragen, voelt voor mij als de grootste voldoening.